Ryska S350-luftfartygssystem går in i tjänsten för att komplettera S400

Luftfartygs- och anti-missilförsvar är utan tvekan ett av försvarsindustrins och de ryska styrkornas kompetensområden. Det måste sägas att sedan det kalla kriget har luftvapen och långväga kryssningsmissiler för sin del varit förkämpningsområdena för västerländsk militärmakt. Och faktiskt implementerar ryska styrkor nu inte mindre än ett dussin mobila luftfartygssystem som använder missiler, allt från S400 till Pantsir S2, inklusive S300 och Buk-systemen.

I väst är det vanligt att utforma ett system för att vara mångsidigt och säkerställa en stor försvarsomkrets. Detta är fallet med American Patriot, men också med den fransk-italienska SAMP / T Mamba, som ger ett försvar på ett avstånd som sträcker sig från några kilometer till mer än 150 kilometer. Det är också därför de ryska systemen är så dåligt förstådda, särskilt av media, och även av vissa analytiker och militärer. Faktum är att utformningen av det ryska luft- och anti-missilförsvaret framför allt vilar på komplementariteten mellan system mellan dem, vare sig det gäller räckvidd, höjd, målsätt och rörlighet. Dessutom är det ryska luftförsvaret organiserat i två distinkta block, som visserligen kommunicerar, men har mycket olika uppdrag.

Med 12 missiler per fordon har ett S350-batteri 24 till 48 färdiga missiler, eller tre gånger S300P som det ersätter.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT