Kinas första typ 075-överfallshelikopterbärare i brand

Det första 40.000 075 ton helikopterbäranfallsskeppet som identifierades av Kina som typ XNUMX var offer för en brand som påverkade den bakre delen av flyghangaren enligt observationer som gjordes, medan den dockades vid CSSC Hudong-varven - Zhonghua från Shanghai fartyget lanserades för bara 6 månader sedan, fick sin utrustning med tanke på att den levererades till Folkets befrielsearmé för att starta sina sjöprov i slutet av 2020.

Ärren efter denna eld, som ännu inte har gett upphov till något officiellt uttalande varken från skeppsvarven eller PLA, maskerades snabbt, särskilt färgskadorna och sotmarkeringarna som har täckts med ett nytt lager färg knappt 24 timmar efter olyckan. Vi känner därför inte till orsakerna, utan också konsekvenserna för planeringen av fartyget, för denna katastrof. Inga dödsfall rapporterades.

Brännmärkena som är synliga här täcktes med ett nytt lager färg mindre än 24 timmar efter händelsen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT