Covid-19: Thailand kan stoppa militära förvärv i mer än ett år

På grund av krisen orsakad av coronaviruspandemin kan Thailand skjuta upp det tills senare några av dess huvudsakliga försvarsutgifter, inklusive dess ubåtprogram med Kina. Detta avbrott i militära inköp skulle dock inte orsakas av landets hälsosituation utan snarare av ekonomiska och politiska överväganden.

När det gäller hälsa har Thailand faktiskt varit relativt lite påverkad av coronavirusepidemin som drabbade Kina hårt. Just nu har bara cirka trettio personer dött av SARS-CoV-2 i Thailand, mot över 60.000 2002 i Europa, hittills. Redan drabbats av SARS XNUMX verkar landet snabbt ha vidtagit åtgärder för att skydda befolkningen.

Men som på andra håll i världen har dessa skyddsåtgärder endast varit möjliga genom att begränsa interaktioner mellan människor, och därmed huvuddelen av lokal aktivitet i landet. Ännu värre ur ekonomisk synvinkel har epidemiens globala skala torkat ut två av landets huvudsakliga inkomstkällor: turism och export av tillverkade produkter (elektronik, datorer, textilier). Thailand är starkt etablerat i den globala ekonomin och kan bara drabbas av den globala hälsokrisen, även om koronavirusepidemin är under kontroll på dess territorium.

För närvarande är Sydostasien relativt opåverkad av coronaviruspandemin. De ekonomiska och politiska konsekvenserna av epidemin kommer dock att vara särskilt dramatiska där.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT