US Navy Secretary's Avgång tillför osäkerhet om US Navy Future

Tillförordnad sekreterare för marinen Thomas Modly lämnade sin avgång efter det politiska och medieutbrottet som följde efter kapten B. Croziers ersättning som befälhavare för kärnkraftsbåten Theodore Roosevelt vid efter publiceringen av ett brev som skickats till flera myndigheter där man begär landstigning från besättningen Covid-19 föroreningar ökade ombord. Han ersätts av den nuvarande biträdande sekreteraren för armén, James McPherson, bara 15 dagar efter att den senare hade bekräftats av kongressen för posten.

Vi kommer inte att återvända till de politiska och mediereaktioner som omger ersättning av befälhavaren Crozierinte heller på de olyckliga anmärkningarna från Thomas Modly, i synnerhet när han trodde att han inte hade spelats in, i detta avseende. Oavsett kommer utnämningen av James McPherson, den tredje på mindre än sex månader till detta inlägg, och spänningarna som genereras av denna affär i Pentagon och i marinen, troligen vid den värsta tiden för USA, när landet drabbas mycket hårt av Covid-6-epidemin, att de sociala och ekonomiska konsekvenserna av denna hälsokris just har börjat avslöjas, och att Kina å sin sida återhämtar sig med aplomb från samma kris som hade träffat honom bara för 19 månader sedan.

USS Theodore Roosevelt befinner sig fortfarande i Guam, och hälften av besättningen har enligt uppgift lämnats ombord för att innehålla spridningen av Coronavirusepidemin ombord.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT