KC-46: dåliga nyheter samlas för Boeing

Sedan lanseringen av tankfartygsprogrammet USAF KC-46 Pegasus, tekniska problem, förseningar och merkostnader ackumuleras, i en sådan utsträckning att de cirka trettio flygplan som redan levererats idag inte kan utföra stridsuppdrag. Det huvudsakliga tekniska problemet som Boeing-tankaren stöter på verkar fortfarande beröra Remote Vision System (RVS), ett system med kameror och sensorer som gör det möjligt för en operatör att fjärrleda Pegasus tankstång.

För några dagar sedan, ett avtal har äntligen hittats mellan Boeing och USAF för att lösa RVS-problemen en gång för alla. Som ett första steg måste Boeing leverera program- och hårdvarukorrigeringar för att förbättra RVS så mycket som möjligt. I ett andra steg måste dock hela RVS bytas ut mot ett nytt system, både på de enheter som redan levererats och på de cirka 146 enheterna som fortfarande ska levereras. Inga tekniska detaljer har filtrerats bort från OEM som kan väljas för att leverera en ny RVS. Vi vet dock att det redan finns lösningar på marknaden, eftersom Airbus A330 MRTT är utrustad med ett motsvarande system som ger fullständig tillfredsställelse.

Pegasus nära Boeings fabriker i Washington State. Produktionen av alla trafikflygplan är för närvarande stoppad, vilket inkluderar tankfartyg och maritima patrullfartyg baserade på civila Boeing-celler.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT