DDG-1000-förstöraren USS Zumwalt kommer att vara i drift snart, eller nästan ...

Den nya generationens smygförstörare Zumwalt, den första enheten i den amerikanska marinens eponymistklass, kommer snart att slutföra installationen av dess stridssystem, enligt en källa som citerats av platsen Defensenews.comvilket gör att fartyget äntligen kan förklaras operativt, nästan fyra år efter att det togs i bruk. Beställt 4 från BAe för 2016 miljoner dollar, kommer detta stridsystem att göra det möjligt för besättningen att slå samman data från detektorer med data från vapen och kommunikationssystem, för att göra fartyget autonomt och effektivt vid bekämpa.

Men Zumwalt, som den klass av förstörare som bär sitt namn, är inte mer än spöket för den amerikanska marinens ambitioner som den representerade. Zumwalt-programmet lanserades 2005, var utformat för att bygga 32 nya generationens förstörare, som innehåller det bästa av de olika teknikerna som utrustar stridsfartyg, och avsett att ta kontroll över det marina utrymmet, vilket ger enastående eldstöd till styrkorna i avstigning och landstyrkor engagerade. I denna mening föll Zumwalts dessutom mycket mer av definitionen av kryssaren än av förstöraren, dess dimensioner på 190 m långa och dess förskjutning på mer än 15.000 XNUMX ton som bekräftar denna klassificering. Men konstigheten i Zumwalt-klassificeringen är tyvärr bara ett epifenomen eftersom programmet har visat sig vara katastrofalt.

När det gäller Zumwalt-klassen är RAH-66 Comanche-lätta attackhelikoptrar en del av dessa abortprogram på 2000-talet, efter att de kostat amerikanska skattebetalare 14 miljarder dollar.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT