Tyskland skulle vara redo att beställa 90 tyfoner och 45 Super Hornets för att ersätta Tornado

Selon le informationssajt Handelsblatt.com, baserat på en intern plan från det tyska försvarsdepartementet, skulle minister Annegret Kramp-Karrenbauer ha godkänt förvärvet av 90 Eurofighter Typhoons från den europeiska tillverkaren Airbus DS, samt 45 Super Hornets från amerikanska Boeing, för att ersätta 85 Panavia Tornado som fortfarande är i drift med Luftwaffe. Detta beslut, som ännu inte har meddelats offentligt, skulle göra det möjligt för det tyska flygvapnet att på lång sikt anpassa nästan 280 stridsflygplan, 45 fler än vad som förutsågs i den tidigare planen. Om inte de 90 meddelade tyfonerna integrerar flygplanet för att ersätta Eurofighter av del I som inte kan utvecklas, och av vilken ersättningen av Typhoon av enhet IV har redan tillkännagivits av Berlin.

Konkret verkar Berlin ha gett efter för Washington, som hade förklarat att man inte planerade att bära gravitationskärnan B61 utplacerad i fem Nato-länder (Tyskland, Italien, Nederländerna, Belgien och Turkiet) på det europeiska tyfonflygplanet. , som det var fallet på 5-talet för Tornado. För att upprätthålla någon form av avskräckning och behålla sin position i Nato, Berlin gick därför med på att välja F / A 18 E / F Super Hornet, ett amerikanskt plan, även om det ännu inte kan bära denna ammunition. Dessutom planerar Berlin att överlämna de elektroniska krigföring och luftförsvarsuppdragsuppdrag till 15 EA-18G Growlers, den elektroniska krigsversionen av Super Hornet som används av US Navy och Australien.

EA18 Growler är den mest framgångsrika västerländska elektroniska krigsenheten idag

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT