US Army väljer Sikorsky Raider-X och Bell 360 Invictus för FARA-programmet

Den amerikanska armén meddelade igår den 25 mars i ett uttalande namnen på de två finalisterna programmet Futur Attack and Reconnaissance Aircraft, eller FARA, avsedd att ersätta OH-58 Kiowa Warrior spaningshelikoptrar och en del av AH-64 Apache attackhelikoptrar. Som för programmet FLRAA (Futur Long Range Assault Aircraft) avsedda att ersätta de taktiska transporthelikopterna UH-60 Black Hawk, dessa är Bell-företagen med sin Bell 360 Invictus och Sikorsky, ett dotterbolag till Lockheed Martin, med Raider-X, som valdes. Förslagen från Boeing, Kareem Aircraft och AVX Aircraft / L3 accepterades inte.

Med detta beslut väljer den amerikanska armén de två mest polerna förutom anbudet. Verkligen, Bell 360 Invictus var den mest "konservativa" modellensedan baserad på en klassisk helikopterarkitektur vars prestanda skulle ha optimerats. Det är också det mest ekonomiska flygplanet, Bell har uppenbarligen satsat allt på denna aspekt, med vetskap om att den amerikanska armén, liksom de andra amerikanska arméerna, står inför höga budgetbegränsningar medan dess behov när det gäller modernisering av dess utrustning är mycket viktigt. På andra sidan av spektrumet, Sikorsky's Raider X är den mest innovativa enheten, med dess motroterande rotor och propeller, och den som potentiellt kommer att erbjuda högsta prestanda. Det är också den dyraste enheten att utveckla och förmodligen att underhålla, med tanke på dess komplexitet.

Baserat på den civila Bell 525-modellen är Bell 360 Invictus den mest klassiska enheten i sin FARA-programdesign. Det är också det mest ekonomiska och minst riskabla programmet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT