Frankrike använder sina amfibiska helikopterbärare för att hantera koronaviruset i sina utomeuropeiska territorier

Vid tillfälle till en presskonferens vid avslutandet av besöket på det nya militära fältsjukhuset utplacerat nära Mulhouse för att lindra sjukhusstrukturerna i Grand Est-regionen hårt drabbat av Coronavirus Covid-19-epidemin, presidenten republiken Emmanuel Macron tillkännagav bland annat lanseringen av den militära operationen "Resilience" avsedd att organisera och optimera arméernas medel för att stödja statens ansträngningar och offentliga infrastrukturer, i första hand som sjukhus, inför viruset. Bland flaggskeppsåtgärderna för denna operation tillkännagav den franska presidenten utplaceringen av den amfibiska helikopterbäraren Mistral i Indiska oceanen till stöd för den franska ön Reunion och den amfibiska helikopterbäraren Dixmude i Karibien för att stödja öarna i de franska Antillerna, varav öarna Guadeloupe och Martinique. Detta ämne behandlades också i en artikel publicerad 23 mars.

Tidigare denna vecka var det den tredje amfibiska helikopterbäraren, le Tonnerre, som hade rest till Korsika för att evakuera patienter till fastlandet och därmed befria sjukhusinfrastrukturen. Samtidigt var flygvapnets nya A330 MRTT Phoenix, det mångsidiga tankflygplanet avsett att ersätta KC-135 från 70-talet, som bar flera "Morphée" -uppdrag genom att flytta Great East sjuka till mindre mättade landsortssjukhus klara med spridningen av viruset. Observera att- Tyskland, men även Schweiz och Luxemburg, har också fått sjuka Franska från Grand Est-regionen, av vilka många invånare arbetar i ett av dessa tre länder.

President Emmanuel Macron tillkännagav onsdagen den 25 mars starten av operationen "Resilience"

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT