Sjöfartsstyrkor och koronavirus: vilken användning för nuvarande och framtida hälsokriser?

Lite tidigare på dagen, vi återvände i detalj till utplaceringen av Tonnerre amfibiska helikopterbärare (PHA) på Korsika, för att evakuera patienter från coronavirus. Med utplaceringen av ett fältsjukhus i Mulhouse och användningen av Morphée-satser av flygvapnet för transport av vissa patienter, genomfördes den här helgen av Tonnerre mellan sydkusten av Frankrike och Korsika visar de väpnade styrkornas engagemang i kampen mot coronavirus.

Ändå, i vår artikel publicerad på fredag ​​kväll om rykten och falska nyheter kring användningen av arméerna i denna kris, Vi drog slutsatsen av hypotesen att vissa militära medel oundvikligen skulle sättas in utanför metropolen för att delta i kampen mot Covid-19. Således kan användningen av åska på Korsika mycket väl bara vara ett första steg, och andra utplaceringar kan äga rum under de dagar och veckor som kommer till utomeuropeiska territorier, såväl som i havet Indier än i Atlanten eller Stilla havet.

Le Tonnerre gjorde en rundtur i helgen mellan södra Frankrike och Korsika för att överföra patienter från Covid-19. Mistral-klassen är särskilt väl utrustad för att hantera spända humanitära situationer

Coronavirus i de utomeuropeiska territorierna: en tidsbomb


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT