Thales och MBDA valde att modernisera den indonesiska ljusfregatten KRI Usman-Harun

Med en försvarsbudget som ökat med 16% år 2020 har de indonesiska arméerna ökat resurserna för att modernisera sin utrustning, i ett sammanhang av växande spänningar med Kina i form av territoriella fordringar i Kina havet. förutom flygstyrkor förhandlar om att skaffa nya stridsflygplan, påskyndar den indonesiska flottan också sin planering för modernisering av sina byggnader. I det här fallet meddelade de indonesiska myndigheterna denna vecka att de hade valtEtt Thales-företag och den europeiska missilen MBDA för att modernisera lättfregatten Kri Usman-Harun, en av tre Bung-Tomo-klassenheter. Moderniseringen av de andra två fregatterna, KRI Bung Tomo och KRI Usman Harun, kommer att äga rum snart när den nödvändiga budgeten på 60 miljoner dollar har släppts.

Konkret tilldelades det holländska dotterbolaget Thales ett kontrakt för att modernisera det indonesiska fartygets upptäckt och elektroniska skydd, vilket kommer att få ett TACTICOS-stridshanteringssystem, en SMART-S Mk2-övervakningsradar. , en STIR EO Mk2-radar, det elektroniska försvarssystemet Vigile Mk2 samt elektrooptiska brandkontrollsystem. För sin del fick MBDA ett mandat att föra MM40-antifartygsmissiler som redan utrustade fartyget till block 3-standarden, samt leverans av VL MICA-kortdistansavskjutningsmissiler för att utrusta de 16 vertikala lanseringssilorna på plats på fartyg.

MBDA: s VL MICA-missil är idag ett av de bästa kortdistansskyddssystemen som är tillgängliga på marknaden.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT