Ska européer utrusta sig med en mekanism för att förvärva försvarsutrustning?

I en artikel publicerad igår av den amerikanska webbplatsen Defensenews.com presenterar journalisten Aaron Mehta förändringar som de amerikanska myndigheterna avser att göra i ERIP-mekanismerna, för det europeiska incitamentprogrammet för rekapitalisering, avsett att låta europeiska länder eliminera utrustning från Warszawapaktens tid, till förmån för västerländsk utrustning. Men analysen som ges visar att den här enheten, kallad för att förvaras av Pentagon, och som kommer att ha kostat mindre än 300 miljoner dollar år 2019, har genererat mer än 2,5 miljarder dollar i beställningar av försvarsutrustning Amerikanska företag. Under dessa förhållanden kan man undra varför européer, som union eller som nation, inte gör detsamma för att försöka öka publiken på deras utrustning, särskilt i Östeuropa?

Det måste sägas att ERIP-enheten är särskilt väl utformad. Strängt taget handlar det inte om kompensationsmekanismer för industriell eller budgetmässig finansiering som finansieras av den federala staten, som kan fastställas av WTO: s regler. Dessa är utrustningshjälpmedel, diskretionära och har i förväg ingen koppling till stöd för försäljning av amerikansk utrustning. Förutom att det naturligtvis är helt annorlunda, eftersom de åtta europeiska länderna, inklusive 8 tillhörande EU, som fick finansiering av denna typ 6, alla har beställt amerikansk utrustning i samma år, för belopp i genomsnitt tio gånger högre än det stöd som erhållits.

Mh60R från Sikorsky Analyzes Defense | Arméns budgetar och försvarsinsatser | Vapenexport
Amerikanskt stöd från ERIP-programmet var särskilt kärnan i de kommersiella framgångar som Sikorsky och Bell spelade in i Europa 2019, till nackdel för Airbus Helicopters och Leonardo.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Vapenexport

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna