Helios laserförsvarssystem kommer att utrusta den första förstöraren av US Navy från 2021

Alla amerikanska arméer anser att riktade energivapensystem kommer att ge en stor del av det nära flygplanets skydd av styrkorna, och detta före slutet av det nuvarande decenniet. En pionjär inom detta område, med AN / SEQ-3 Laser Weapon System installerat ombord på USS Ponce 2014, kommer den amerikanska flottan också att vara så när 2021 förstklassig förstörare Arleigh Burke kommer att vara utrustad med HELIOS lasersystem för att skydda fartyget mot drönare, lätta farkoster och, i förekommande fall, lätta missiler.

I anledningen till Directed Energy Summit 2019 har bakre admiral Ron Boxall verkligen bekräftat att den andra prototypen på lasersystemet 60 Kw Helios, designat av Lockheed Martin, kommer att installeras på en amerikansk förstörare från 2021, utan att veta om det kommer att bli ett nytt (troligt) eller ett äldre fartyg. Det kommer då, med all sannolikhet, att vara det mest kraftfulla lasersystemet som finns i tjänst med de väpnade styrkorna i världen, även om denna rekord säkert inte är avsett att pågå mer än några månader, högst några år.

Den amerikanska marinen var en pionjär inom ombordlasrar, med AN-SAQ-3 LaWS-systemet i drift sedan 2014 på USS Ponce-attackfartyget

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT