Helios laserförsvarssystem kommer att utrusta den första förstöraren av US Navy från 2021

Alla de amerikanska arméerna anser att riktade energivapensystem kommer att ge en stor del av det stränga skyddet mot flygplan mot styrkorna, och detta före slutet av det nuvarande decenniet. En pionjär inom detta område, med AN / SEQ-3 laservapensystemet installerat ombord på USS Ponce 2014, kommer den amerikanska flottan också vara det när 2021 kommer dess förstklassiga förstörare Arleigh Burke att utrustas med HELIOS lasersystem för att skydda fartyget mot drönare, lätta båtar och, i förekommande fall, lätta missiler.

I samband med Directed Energy Summit 2019 har bakadmiral Ron Boxall verkligen bekräftat att den andra prototypen på 60 Kw Helios lasersystem, designad av Lockheed Martin, kommer att installeras på en amerikansk förstörare från 2021, utan att veta om det kommer att vara ett nytt (troligt) fartyg eller ett äldre fartyg. Det kommer då, med all sannolikhet, att vara det mest kraftfulla lasersystemet i tjänst med de väpnade styrkorna i världen, även om denna rekord verkligen inte är avsedd att vara längre än några månader, högst några år.

US Navy var en pionjär inom lasrar ombord, med AN-SAQ-3 LaWS-systemet i tjänst sedan 2014 på USS Ponce-angreppsskeppet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT