Nya kinesiska jaktplan för att få antiradarfärg med låg sikt

I "The Art of War" menar Sun Tzu att alla fördelar eller fördelar, hur små som helst, bör användas om det inte stör andra befintliga faktorer. Det var förmodligen genom att tillämpa detta föreskrift för konfucianskt tänkande som de kinesiska militära myndigheterna beslutade, enligt webbplatsen globaltimes.cn, för att tillämpa en anti-radar lågsynthet på alla nya stridsflygplan som kommer i tjänst med styrkorna. Flygplan som redan är i tjänst kommer att få samma svaga synlighet, utan att motta strålningsfärg från nya flygplan. Målet är både att öka den visuella och elektromagnetiska furitviteten hos enheterna, men också att underlätta nationell identifiering av enheterna tack vare en standardiserad leverans.

Bortom den 5: e generationen J-20-fighter, den nya mångsidiga J-16, en enhet härrörande från den ryska Su-30 från vilken den innehåller huvudegenskaperna samt tandem-tvåsitskonfigurationen. redan utrustad med detta liv och denna anti-radarbeläggning. Med detta dekret kommer de nya J-10-ljuskämparna, men också troligtvis transportera och stödja flygplan som Y-20, att vara utrustade med dem, medan äldre flygplan, som J-11 eller JH-7, kommer bara att dra nytta av den låga synligheten.

J16 hade redan en strålningsbeläggning sedan 2019 och en mörkgrå färg med låg synlighet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT