Washington underlättar villkoren för att exportera Patriot-missilbatterier till Turkiet

Även om mötet mellan den turkiska presidenten Erdogan och EU: s representanter på måndagen den 9 mars inte gav några konkreta resultat, verkar Washington för ingen av sidorna öka sina överklaganden till Ankara i ett försök att få Turkiet tillbaka till landet. inom NATO. Efter att ha bad européerna att slappna av och för att svara på den turkiska begäran om att förstärka medlen för luftförbud över norra Syrien, begäran avvisad av Bryssel, föreslår de amerikanska myndigheterna nu att export av Patriot-system till Ankara på det enda villkor som Turkiet åtar sig att misslyckas med att operera sina S-400-missilbatterier förvärvad från Ryssland.

Hittills krävde Washington från Ankara att direkt ta ut dessa batterier från den turkiska inventeringen, på grundval av en oförenlighet mellan systemen och de av Nato, och särskilt av rädslan för att se det ryska systemet. samla värdefull information om Natos flygplan under övningar eller utplacering i landet. Kom ihåg att det också är på grund av förvärvet av dessa S-400 somAnkara utesluts från F35-programmet i sommar. Det är därför en betydande avslappning av amerikanska positioner, eftersom de turkiska styrkorna från och med nu kunde behålla sina system.

Turkiets första S-400-batterier måste vara i drift senast i april 2020 enligt president RT Erdogan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT