I väntan på FARA beställer den amerikanska armén nya UH-72 Lakota ljushelikoptrar.

Officiella amerikanska källor berättar för oss det idagAirbus Helicopters USA beviljade cirka 120 miljoner dollar för byggandet av 15 nya UH-72A Lakota-flygplan, licensierad version av H145 lätt tvåmotors helikopter. Dessa 15 nya flygplan kommer att läggas till cirka 412 UH-72 Lakota som redan producerats i Colombus (Mississippi) för US-arméns behov, som idag är den största världsoperatören av helikoptrar i familjen EC145 / H145.

Även om det är reserverat för verktygsuppgifter och nästan aldrig distribueras utanför amerikanskt territorium (med undantag av några EVASAN-övningar i synnerhet i Tyskland) är UH-72 idag kärnan i helikopternas kapacitet 'Amerikanska armén. Utöver dess transport-, observations- och sambandsuppdrag är det också arméns grundläggande träningshelikopter. Med flera stora förnyelseprogram på gång, både för dess manöverhelikoptrar och dess stridshelikoptrar, försöker den amerikanska armén nu att utvidga sin flotta i Lakota för att stärka sina styrkers träningskapacitet och frigöra Blackhawk transporterar helikoptrar för fältoperationer.

Army National Guard UH-72A. Lakota utgör idag huvuddelen av National Guard och ingriper regelbundet vid natur- eller industriella katastrofer.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT