Med två syriska Su-2-tal och 24 turkiska drönare som skjutits ner på 6 timmar, är konflikten i Syrien på väg att vagga?

Under det senaste dygnet, till och med som den ryska presidenten V. Putin och hans turkiska motsvarighet RT Erdogan intervjuade i telefon för att försöka spruta spiralen Från ett åtagande att arbeta i Syrien har konfrontationerna på marken tagit ett nytt steg mot ett mer globalt och massivt engagemang mellan de krigare. På den turkiska sidan hävdar vi förstörelsen av två syriska Su-2-flygplan, sköt ner av dess F16s, såväl som flera drone-strejker som förstörde många stridsvagnar, artilleribitar och till och med ett Pantsir S1-luftfartygssystem, i en operation som kallades "Spring Shield" som lanserades som vedergällning för dess död 34 soldater för några dagar sedan.

På den syriska sidan erkänner vi förstörelsen av ett Su-24 och ett L-39 tränings- och attackflygplan, annars svårt att förneka med tanke på publicerade videor som visar deras förstörelse. Å andra sidan hävdar vi att 6 stridsdronor förstörs. Syrian Observatory for Human Rights tillkännager för sin del en bedömning av 19 syriska soldater som dödats av turkiska strejker.

Video av förstörelsen av en av Su-24-syrerna publicerad av den Qatari-kanalen Al Jazeera

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT