Hur kan Europeiska kommissionen agera för att försvara européerna idag?

Genom sin röst från sin kommissionär för industri-, digital-, inrikes- och försvarsfrågor, Thierry Breton, har den nya Europeiska kommissionen i Ursula Van der Leyen definierat viktiga ambitioner när det gäller att stärka det europeiska försvaret och kontinentala industriella kapaciteter inom detta område. Men misslyckandet med toppmötet mellan unionens statschefer den 21 februari att enas om en ny budget för perioden 2021-2027 gränserna för dessa ambitioner, om dessa endast skulle baseras på samarbets- och finansieringskanaler, liksom Europeiska försvarsfonden, och permanent strukturerat samarbete eller PESCO.

Europeiska unionen skulle emellertid kunna genomföra direktiv som mycket avsevärt skulle öka medlemsstaternas finansieringskapacitet för att stödja den övergripande försvarsinsatsen och därmed åtminstone minska beroendet av USA: s skydd.när det gäller konventionella krafter, eftersom hypotesen om a utökat franska kärnparaply verkar vädja till ingen i Europa. För det skulle det vara nödvändigt att gå utöver den klassiska budgetuppfattningen som tillämpats i årtionden och att visa mindre konservatism och mer flexibilitet utan att avstå från målen att kontrollera europeiska underskott. Detta nya tillvägagångssätt, som ärvts från den positiva värderingsförsvarsdoktrinen, bygger på två kompletterande åtgärder:

Avsluta försvarstekniska och industriella investeringar från statsbudgetbalansen

Den första åtgärden, som länge krävts av Frankrike och särskilt av Michel Rocard när han var premiärminister för François Mitterand, skulle bestå av att ta ut forsknings- och utvecklingsutgifter samt utrustningsutgifter från budgetbalansen som användes för att beräkna underskottet. årliga budgeten, och följaktligen överensstämmelsen med regeln om maximala offentliga underskott på 3% som införts genom den monetära stabilitetspakten för den gemensamma valutan.

Den franska flottan kommer att ha 6 FREMM och 2 FREMM DA Germany | Försvarsanalys | Arméns budgetar och försvarsinsats
Överensstämmelse med målen för det offentliga underskottet ledde till att FREMM-programmet från det franska marinen minskade från 17 till 6 + 2 fartyg, för ett pris som i slutändan var lika med det ursprungliga priset på 17 fregatter.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna