Första testet av hypersonisk missil från Tzirkon från en rysk fregatt

- Annons -

Bland de moderna vapensystemen som är under utveckling i Ryssland är 3M22 Tzikon hypersoniska antifartygsmissil förmodligen en av de mest sannolika att åstadkomma ett långsiktigt tekniskt skifte. Med tanke på att nå 1000 km skulle missilen utvecklas vid Mach 9, vilket sätter den praktiskt taget utom räckhåll för alla de antimissilsystem som finns idag och som skyddar byggnaderna i de västra flottorna. Programmet har precis tagit ett stort steg framåt, eftersom enligt TASS-byrån den ryska flottan skulle ha skjutit de första skotten på 2 av dessa missiler från ett fartyg, i det här fallet den nya fregatten Admiral Gorshkov.

Testet, som omfattar två missiler som skjutits mot mål på land, sägs ha ägt rum under januari månad i Barentzhavet. Missilen skulle vid detta tillfälle ha visat sin potential att nå mål mer än 500 km bort. Enligt militära myndigheter som intervjuats av den officiella ryska myndigheten kommer nästa steg att testa missilen från en kärnbåt innan den tas i bruk som ska äga rum mellan slutet av 2020 och början av 2021.

Admiral Gorshkov 22350-projektet Defense News | Hypersoniska vapen och missiler | kustförsvaret
Testet av missilen 3M22 Tzirkon genomfördes i januari av fregatten Admiral Gorshkov första enhet i klassen med samma namn beställd till 8 exemplar av den ryska marinen

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Kustförsvaret

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna