Första testet av hypersonisk missil från Tzirkon från en rysk fregatt

Bland de moderna vapensystem som är under utveckling i Ryssland är 3M22 Tzikon hypersonic anti-ship-missil förmodligen en av de mest troliga att orsaka en långsiktig teknisk förändring. Med tanke på att nå 1000 km skulle missilen utvecklas till Mach 9, vilket sätter den praktiskt taget utom räckhåll för alla antimissilsystem som finns i dag som skyddar de västra marinernas byggnader. Programmet har precis tagit ett stort steg, eftersom enligt TASS-byrån, den ryska flottan skulle ha skjutit de första skotten på 2 av dessa missiler från ett fartyg, i det här fallet den nya fregatten Admiral Gorshkov.

Testet, som involverade två missiler avfyrade mot mål på land, sades ha ägt rum i januari i Barentzhavet. Missilen skulle vid detta tillfälle ha visat sin potential att nå mål mer än 500 km bort. Enligt militära myndigheter som intervjuats av den officiella ryska byrån kommer nästa steg att testa missilen från en kärnbåtsubåt innan den går in i tjänst som bör äga rum i slutet av 2020 och början av 2021.

Testet av missilen 3M22 Tzirkon genomfördes i januari av fregatten Admiral Gorshkov första enhet i klassen med samma namn beställd till 8 exemplar av den ryska marinen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT