Turkiet på väg att slutföra moderniseringen av Pakistans första ubåt Agosta-90B, trots fransk opposition

De senaste dagarna har den turkiska och pakistanska pressen återvänt till programmet för att modernisera pakistanska ubåtar av typen Agosta-90B, som omarbetas i Turkiet. Det turkiska företaget STM, som ansvarar för ombyggnaden av den första byggnaden, sägs ha sagt att en första moderniserad Agosta-90B skulle lanseras i slutet av månaden "trots sanktionerna och begränsningarna" pålagd av Frankrike.

Förklaringen anger dock inte om dess sanktioner och begränsningar införs av de franska myndigheterna eller av Naval Group, tillverkaren av Agosta, eller om de tillämpas på slutkunden (Pakistan) eller de turkiska tillverkarna som ansvarar för modernisering. Men det kan vara, det är inget överraskande att hitta skilsmässan mellan Naval Group och Frankrike å ena sidan och den pakistanska flottan å andra sidan. Attacken 2002 i Karachi mot anställda i DCN (i dag Naval Group) hade kastat en irreversibel förkylning mellan myndigheterna i de två länderna. Efterföljande försäljning i Indien av Scorpene ubåtar, modernare än Agosta, hade äntligen markerat Naval Groups regionala strategiska övergång, som inte längre verkligen vill göra affärer med Islamabad utöver de nuvarande skyldigheterna.

1552666842 agosta 90b 4 Försvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Kärnvapen
Med mycket modern elektronik och MESMA-framdrivning utgjorde Agosta B-ubåtarna som såldes av Frankrike till Pakistan i början av 2000-talet en förstklassig ubåtstyrka.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Kärnvapen

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna