Förenade Arabemiraten väljer Sniper-beteckningen för modernisering av deras Mirage 2000-9

Lockheed Martin meddelade igår att den har sålt ett oklart antal Sniper Advanced-laserbeteckningar i Förenade Arabemiraten för att utrusta Mirage 2000-9 Emirates-flottan. Redan använt på UAE F-16E / F Block 60, skulle Sniper-poden integrera Mirage 2000-9, den mest avancerade versionen av Dassults flygplan, som en del av dess moderniseringsprogram.

På fransk sida måste nyheterna utan tvekan besvikna Thales som hoppades kunna placera på Mirage 2000-9 sa ny TALIOS-beteckningssäng. I Frankrike måste de senare verkligen ersätta DAMOCLES-pallen, som nu utrustar franska jägare men också Mirage 2000-9 Emirates. Faktum är att DAMOCLES till och med utformades specifikt i samarbete med Förenade Arabemiraten utifrån deras egna behov. Lokalt betecknade SHEHAB och finansierade till 30% av Emiraterna, integrerades DAMOCLES också därefter i Saudiska Tornado och Typhoon, inför behov som liknar de i Förenade Arabemiraten.

Sniper Pod utrustar redan många flygvapen, inklusive US Air Force. Här är den monterad under vingarna på en A10 Thunderbolt II

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT