Den framtida amerikanska spanings- och attackhelikoptern är bland dessa 5 modeller

1982, mitt i det kalla kriget, beslutade Pentagon att lansera designen av en ny spanings- och lätt attackhelikopter avsedd att ersätta den amerikanska arméns OH-58 Kiowa, men även Marinernas AH-1-kobra. Corps, och antalet beväpnade UH-1 Huey, utrusta de 3 arméerna. Detta var RAH-66 Comanche-programmet som anförtrotts Boeing och Sikorsky. Ursprungligen planerad att produceras i 6000 exemplar, såg denna revolutionerande och smygande enhet sitt mål krympa som en sorgsskada med sovjetblockets kollaps, för att äntligen rikta in sig på endast 600 exemplar i början av 2000. Fördröjningar, tekniska dödlägen och ambitioner Overdriven blev äntligen bättre med programmet, som övergavs 2006, inte utan att det redan kostat mer än 14 miljarder dollar.

Förutom den ekonomiska förlusten befann sig de amerikanska arméerna framför allt utan en lösning för att ersätta deras flygplansflotta för många från Vietnam eller början av 70-talet. Men budgetspänningarna och bristen på behov av denna typ av flygplan i asymmetriska konflikter som Afghanistan och Irak, resulterade i successiva uppskjutningar i lanseringen av ett ersättningsprogram. Slutligen drogs de sista OH-2014 Kiowas ut ur tjänsten 58 utan att ha någon ersättare. Och det är uppenbarligen i detta ögonblick som världsspänningarna, särskilt med Ryssland efter annekteringen av Krim, och Kina efter beslag av Kinahavet började, och att dessa två länder accelererade, alla åtminstone offentligt, återuppbyggnaden och moderniseringen av deras styrkor.

Helikopter comanche analyserar försvaret | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Comanche-programmet övergavs efter mer än 20 år och 14 miljarder dollar spenderades

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna