Indien beställer 24 MH-60R Sea Hawk-helikoptrar under Donald Trump-besök i New Delhi

Det finns temadagar och idag är det dominerande temat helikoptern. I samband med sitt officiella besök i Indien undertecknade USA: s president Donald Trump faktiskt militära order för ett blygsamt belopp på 3 miljarder dollar, särskilt relaterat till förvärvet 24 MH-60R Sea Hawk helikoptrar för den indiska marinen. Denna beställning, ivrigt väntad på subkontinenten, kommer att avsevärt stärka kapaciteten mot ubåt och anti-ship från indiska fartyg.

USA är mycket aktiva i indiska försvarsanbud. Oavsett om det är P8 Poseidon, Apache-helikoptrar, luftfartygsmissiler eller kämpar för den indiska marinen och flygvapnet, är amerikanska företag positionerade på nästan alla nya Delhi, både i ett försök att fånga marknadsandelar från världens ledande importör av försvarsutrustning, och i ett försök att försvaga den länk som finns mellan Indien och Ryssland utan större framgång frågor om försvarsteknik. Framför allt ser Washington Indien som en strategisk allierad i att innehålla kinesisk expansionism i Asien, både från dess potentiella ekonomiska tillväxt och från dess demografi och dess centrala position i Indo-Stillahavsteatern.

MH60 ASM ekolod Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Ett av de viktigaste uppdragen är krig mot ubåtar, särskilt med dykarsonaren AN / AQS-22

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna