DARPA utvecklar stridsdroner utrustade med luft-till-luft-missiler och ... kanoner!

Vi har redan talat om det flera gånger: tid för den amerikanska försvars shoppinglistan, som offentliggör sin preliminära budget för räkenskapsåret 2021. Utöver de väpnade styrkorna själva, berör begäran om finansiering (som ännu inte har godkänts av kongressen) även forsknings- och utvecklingsorganisationer som DARPA ( Defense Advanced Research Projects Agency).

Dans hans årliga begäran, DARPA bad därför om cirka 35 miljoner dollar för att finansiera forskning om två demonstrationer av luftvapen demonstrationsprojekt, ett som rör en luftappad drönare som kan transportera luft-till-luftmissiler och den andra om en ombord taktisk missil en pistol som nyttolast.

darpa flygande järnvägsmissil Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Stridsdrönare
FMR presenterades 2017 och hade en infällbar vinge och tillät avfyrning av missiler på ett autonomt sätt eller samtidigt som den alltid hängdes under flygplanets vinge. Detta projekt skulle tjäna som grund för nya LongShot, som visar DARPA: s ambition inom detta område.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Stridsdrönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna