DARPA utvecklar stridsdroner utrustade med luft-till-luft-missiler och ... kanoner!

Vi har redan talat om det flera gånger: tid för den amerikanska försvars shoppinglistan, som offentliggör sin preliminära budget för räkenskapsåret 2021. Utöver de väpnade styrkorna själva, berör begäran om finansiering (som ännu inte har godkänts av kongressen) även forsknings- och utvecklingsorganisationer som DARPA ( Defense Advanced Research Projects Agency).

Dans hans årliga begäran, DARPA bad därför om cirka 35 miljoner dollar för att finansiera forskning om två demonstrationer av luftvapen demonstrationsprojekt, ett som rör en luftappad drönare som kan transportera luft-till-luftmissiler och den andra om en ombord taktisk missil en pistol som nyttolast.

FMR presenterades 2017 och hade en infällbar vinge och tillät avfyrning av missiler på ett autonomt sätt eller samtidigt som den alltid hängdes under flygplanets vinge. Detta projekt skulle tjäna som grund för nya LongShot, som visar DARPA: s ambition inom detta område.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT