Ryssland skulle beordra "flera dussin" moderniserade taktiska Su-34-bombplan

Selon en artikel publicerad av byrån Tass, med hänvisning till en källa vid det ryska försvarsdepartementet, förbereder den senare att beställa en ny sats på "flera dussin" (48 enligt tidigare information) Su-34 taktisk bombplan, i en moderniserad version som integrerar elektronik och utrustning utvecklad genom Sych experimentprogram. Denna nya ordning, som bör formaliseras till sommaren, kommer att stärka de cirka 130 Su-34 som för närvarande är i tjänst hos det ryska flygvapnet, och troligen ersätter de äldsta Su-24-bombplanen.

Detta tillkännagivande är knappast en överraskning. I själva verket hade det förväntats i flera månader, när produktionsschemat för den ryska flygindustrin hade modifierats för att integreras produktion av den nya Su-57 Felon, för att upprätthålla produktionen vid NAPO: s flygplansanläggning i Novosibirsk, fram till produktion av Okhtonik-B strid drönare, medan den sista Su-34 i den tidigare beställningen kommer att levereras i år.

Su34s var ursprungligen avsedda att ersätta Su-24s i tjänst med det ryska flygvapnet. Det ser nu ut som om de kommer att utvecklas tillsammans med de moderniserade Su-24M i många år framöver.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT