Ryska Ka-52M Alligator-helikoptern kan ta emot lätta "kryssningsmissiler"

Enligt den ryska pressen citerar källor från det militär-industriella komplexet, moderniseringsprogrammet för stridshelikoptern Ka-52 Alligator, Ka-52M, kan inkludera integrationen av en "kryssningsmissil" från luft till mark som kan bära upp till 100 km. Informationen är förvånande, men belyser ändå den ryska arméns avsikter gentemot denna nya variant av Ka-52, som snart kan beställas i nästan 114 enheter som ska levereras till slutet. av decenniet.

Ursprungligen designades Kamov Ka-50 enkelsits och Ka-52 tvåsits i slutet av det kalla kriget för att efterträda den mytiska Mil Mi-24 Hind, och presenterades i konkurrens med Mil Mi-28N Havoc . Under åren valde de ryska arméerna inte att välja en enda efterträdare: Mi-24 moderniserades till Mi-35 och de ryska väpnade styrkorna fick både Mi-28N och tvåsits Ka-52. , varav 146 flygplan beställdes 2011.

Ka-52M förväntas levereras med helt moderniserade sensorer, en ny elektronisk krigssvit och nya luft-till-yta- och luft-till-luft-vapen, inklusive långväga missiler.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT