Moderna ryska djuphavsstridsfartyg

Om den ryska flottan ofta är med i nyheterna om sin ubåtflotta, är dess stridande ytflotta idag i full återupplivning och har nya kapaciteter som sannolikt kommer att utgöra betydande problem för Nato och dess flotta. förgrund. Den här översikten över ryska marinens stridsytor för öppet hav kommer att ge en förståelse för deras kapacitet och utmaningar.

Kirov-klasskryssare (2)

Kryssaren Kirovs ikraftträdande 1980 hade så oroat den amerikanska flottan att den beslutade att återaktivera de fyra Iowa-klasssskepp som ärvts från andra världskriget för att återbalansera maktbalansen mot den sovjetiska flottan. Det måste sägas att med sina 4 28.000 ton under 252 m långa, dess två KN-3-kärnreaktorer och de cirka 300 missilerna av alla slag som bildar dess arsenal utgör Kirovs en klass av fartyg utan motsvarighet även idag i något världens flotta.
Även om den ärvde fyra byggnader efter Sovjetunionens fall har den ryska flottan nu bara två, varav en, admiral Nakhimov, moderniseras. Den redan moderniserade Pyotr Velikiy är den enda aktiva enheten i denna klass och tillhör norra flottan.

Den implementerar 20 P-700 långväga tunga anti-skeppsmissiler samt 96 S-300F / M långväga anti-flygplan-missiler och når en räckvidd på 250 km. För sitt självskydd använder den 128 3K95 Kinzhal-missiler från TOR-systemet. Dess artilleri består av en 130 mm dubbelrörskanon och 6 CIWS CAD-NA Kortik-system som härrör från Pantsir-systemet och var och en består av 2 30 mm Gatling-kanoner med mycket hög eldhastighet och 8 anti-eldmissiler. -Antenner med kort sortiment 9M311. Slutligen, för anti-ubåtskrig, använder den 3 RBU-raketkastare och 10 533 mm torpederör samt 3 Kamov ASM-helikoptrar.

Trots sin ålder förblir kryssaren Piotr Velikiy förmodligen den mäktigaste marinstridsenheten i världen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT