Ryssland utvecklar luft-till-luftszonsförsvar för att motverka hypersoniska vapen

I maj 2019 meddelade den ryska presidenten Vladimir Putin det Ryssland skulle utveckla en missil som kan fånga upp hypersoniska vapen att landets motståndare utvecklades och utnyttjade kunskapen och avancerad teknik för rysk hypersonisk vapenforskning. En artikel publicerad av Izvestia-webbplatsen och identifierad av armyrekognitionsplatsen, ger ett mycket särskilt ljus på detta program, som är baserat på tekniska lösningar och mycket olika paradigmer av de planerade av USA ou Européer för samma uppgift.

I själva verket, där västerlänningar ser hypersoniska antimissilsystem som förlängningar av nuvarande yt-till-luft-anti-missilsystem, tar Ryssland ett radikalt annorlunda tillvägagångssätt och baserar Multirole Long Range Interception System, eller MFRK DP, som ett luft-till-luft-system. mycket långväga försvarssystem, avsedd att fånga upp alla vektorer som finns i ett visst område innan de har kunnat lansera sin hypersoniska ammunition. Med andra ord snarare än att avlyssna missilen är det en fråga om att fånga bombplanen som den transporterar, och detta så långt det är möjligt.

kinjal News Defense | Hypersoniska vapen och missiler | Strategiska vapen
Mig 31 som bär Kinzhal hypersoniska ballistiska missiler med en räckvidd på 2000 km

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Strategiska vapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna