Bundestag validerar SCAF: s första fas med många reservationer

Le Bundestag omröstning, tyska parlamentet, till förmån för finansieringen av den första fasen som syftar till att utveckla demonstratorn för programmet Future Air Combat System (SCAF), som ska ersätta de franska Rafale och tyska och spanska tyfonerna från 2040, kan vara tolkas på två olika sätt, beroende på om du tittar på glaset halvfullt eller glaset halvt tomt.

För optimister är detta ett stort steg framåt till förmån för utvecklingen av detta strategiska program för att stärka flygvapen i de tre länderna, men också för att stärka europeisk strategisk oberoende inom teknik och industri. av försvaret. Finansieringen av 3 miljoner euro som godkändes av det tyska parlamentet den 77 februari gör det faktiskt möjligt att ha en första del av finansieringen på mer än 12 miljoner euro för att utveckla den tekniska demonstranten av stridsflygplan som kommer att i hjärtat av SCAF, en viktig fas för att gå lugnt framåt i programmet och för att undvika tekniska återvändsgränder. Det markerar också Tysklands övergripande åtagande, vars särskilt komplexa politiska landskap är känt, till förmån för det fransk-tyska samarbetet, inklusive särskilt Main Ground Combat System-programmet, eller MGCS, som är avsedd att ersätta samma tidsplan Franska Leclerc och tyska Leopard 150 stridsvagnar.

Det tyska parlamentet kommer att höras i alla skeden av finansieringen av SCAF och MGCS, vilket ökar riskerna för programmet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT