U.S. marin för att avsevärt öka strejkfunktionerna mot fartyg

Pentagons beräknade budget för budgetåret 2021 bör fortsätta häll bläck fortfarande lite tid. Precis som varje år publicerar Pentagon faktiskt ett dokument som visar hur det avser att spendera den - gigantiska - amerikanska försvarsbudgeten under det kommande räkenskapsåret. Detta innebär därför att man lägger order, men också att offra vissa program för att förbli det budgetram som fastställts av landets civila myndigheter. I motsats till vad som händer i många andra nationer, kan dock den amerikanska kongressen besluta att ändra, ibland väsentligt, de utgifter som militäret planerar för att rädda vissa industriella program eller tvärtom säga upp för dyra projekt.

I vilket fall som helst förblir den preliminära budgeten en intressant markör för den strategiska och doktrinära utvecklingen av de amerikanska väpnade styrkorna. Det visar år efter år hur Pentagon avser att anpassa sin styrkstruktur för att möta nya hot, samtidigt som han självklart hanterar politiska och industriella imperativ. I år berör en av de mest intressanta förändringarna, även om de är ganska subtila i utseende, förfrågningar relaterade till köp av missiler för den amerikanska marinen, särskilt eftersom begäran om ammunition i allmänhet tenderar att bekräftas, i huvudlinjerna, av kongressen.

Hämtad från AGM-158 JASSM-ER, är LRASM-missilen en snygg tung anti-skeppsmissil med bättre räckvidd, större nyttolast och förbättrad penetrationsförmåga jämfört med Harpoon den ersätter.

Undvika en minskning av kapaciteten inför Kina


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT