President E. Macron lägger grunden för en förnyad fransk försvarsstrategi

Talet som hölls i morgon av den franska presidenten Emmanuel Macron till praktikanterna vid krigsskolan, förväntades av det nationella försvarssamhället, men också europeiskt. Och det minsta vi kan säga är att dessa förväntningar var berättigade. I själva verket i ett tal på drygt en timme med otrolig densitet, gjorde den franska presidenten en realistisk men oroande bedömning av framtiden för internationell säkerhet, såväl i Europa som i världen, och redogjorde för den franska ståndpunkten, vare sig det gäller avskräckande eller försvar Europa, intervention i utländska teatrar och Frankrikes roll i internationella organ.

Genom att välja krigsskolan, den plats där franska officerare utbildas, men också många utländska officerare, för att förvärva kunskap, kunskap och interpersonella färdigheter som är nödvändiga för att bli seniorofficer och kanske generalofficer, president Macron gjorde en stark hänvisning till general de Gaulle, en referens som inte var framgångsrik då positionerna uttryckte ekade den senare. I själva verket, långt från de paradigmer som tillämpades av presidenten i början av sitt mandat, är den nya strategin som han avser att tillämpa framför allt baserad på en återvunnen nationell suveränitet som kan federera hela eller delar av européerna genom exempel men också av konkret kapacitet. Franska styrkor, i en strävan att återställa Europa till den strategiska autonomi som krävs för att förbli kontroll över sitt eget öde.

Återvändandet av mellanstatliga konflikter och stora hot


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Avskräckande krafter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna