Tu-160M2 markerar förnyelse av den ryska strategiska bombningen

På några dagar var nyheterna särskilt rik på frågan om ryska bombplaner och tillkännagav förnyelsen av de ryska flygvapens strategiska styrkor under de kommande decennierna. Faktum är att efter den första flygningen av prototypen Tu-160M2 supersoniskt den 2 februari följt av tillkännagivandet av en order på 10 seriekopior, den ryska pressen sade nästa dag att det ryska försvarsministeriet gav sitt samtycke till att starta produktionen av den framtida stealth-bombaren PAK-DA, vars första flygning förväntas 2027. Dessa två mycket distinkta program är verkligen nära kopplade i termer av industriell och tillkännagivandet av tillkännagivanden verkar rita lite mer exakt konturen för de framtida ryska strategiska flygstyrkorna fram till 2040.

Tu-160M ​​är ett av de mest imponerande militära flygplanen i världen. Den kan bära mer än 40 ton vapen och lider av gammal flygelektronik, som Tu-160M2-programmet borde totalrenoveras. Illustration Kirill Naumenko

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT