US Defense utvecklar ballistiskt skydd 300 gånger mer motståndskraftigt

Metamaterial fortsätter att flytta linjer och säkerheter inom många områden, särskilt inom ballistiskt skydd och personlig rustning. Det är nu Florida Atlantic Universitys tur att meddela ett genombrott inom detta område, tack vare den kombinerade användningen av textilpolymerer och kolnanorör, för att så småningom uppnå en personlig rustning som skulle vara 300 gånger starkare än den bästa personliga rustningen som för närvarande används, för samma vikt.

Ballistiska skydd är nu väsentliga för soldatens utrustning, precis som hjälmen och attackgeväret.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT