De franska väpnade styrkorna är idag mer efterfrågade än någonsin

Medan de knappt påbörjar sin återuppbyggnad av kapaciteten, efter 20 års budgetrestriktioner som allvarligt har skadat deras operativa potential, utsätts de franska väpnade styrkorna i början av 2020 för ett operationellt tryck av en intensitet som aldrig uppnåtts sedan dess. det första Gulfkriget 1991, då de franska arméerna hade dubbelt så många utrustning och män som idag. Även med de uttalade ambitionerna i lagen om militär programmering 2-2019 kräver detta tryck, som inte visar något tecken på övertygelse, en snabb omvärdering av de medel som tilldelats de väpnade styrkorna, för att vara redo att möta de troliga år framöver.

600 män till Barkhane

Minister för försvarsmakten, Florence Parly, bekräftade söndag 2 februari skickar ytterligare 600 män för att förstärka de 4500 franska soldaterna under Operation Barkhane i Mali och i södra Sahara-zonen. De siffror som sålunda används av de franska arméerna för operation Barkhane ensamma kommer att vara proportionellt lika med de för Daguet-divisionen i Saudiarabien 1990 och 1991, då arméerna ställde upp 300.000 250.000 karriärpersonal och XNUMX XNUMX värnpliktiga. Denna extra personal kommer att göra det möjligt att öka den franska närvaron i ett territorium så stort som kontinentala Europa.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT