Varför hotas budgeten för Europeiska försvarsfonden?

Den 20 februari, Europeiska unionens statschefer måste besluta om budgeten tilldelats Europeiska försvarsfonden och på det finska ordförandeskapets förslag om att minska hälften av det anslag som ägnas åt detta försvar, för att balansera finansieringen av den gemensamma jordbrukspolitiken efter Storbritanniens utträde av unionen. Frankrike, men också Europeiska kommissionen och Europaparlamentet, har meddelat att de är emot denna minskning. I alla fall, det är troligt att en betydande minskning av kuvertet kommer att äga rum, på altaret av globala saldon mellan utgifter och investeringar mellan medlemsstaterna, med troligen i bakgrunden, en amerikansk lobbyverksamhet som vi känner mycket fientligt mot detta europeiska initiativ.

Men finns det inte en uppsättning strukturella faktorer som permanent skulle hota finansieringen av den europeiska försvarsinsatsen utöver vissa åtgärder och cykliska anpassningar? och i så fall finns det en lösning för att fixa det?

Europeiska patrullkorvetten Bulgarien i det permanenta strukturerade samarbetet analyserar försvaret | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Industriell konsolidering Försvar
Det europeiska korvettprogrammet är ett exempel på de program som hotas av en minskning av europeiska medel avsatta för Europeiska försvarsfonden

En stor strukturell obalans


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Industriell konsolidering Försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna