Naval Groups Scorpene valdes till finalen i Indian P75i-programmet

Det indiska försvarsministeriet har publicerat listan över 5 internationella företag och 2 lokala varv som kommer att delta i finalen i P75i-programmet rörande design och konstruktion av 6 ubåtar med anaerob framdrift. Finalisterna är den franska maringruppen med ubåten Scorpene, den ryska Rubin med Amur 1650, den tyska TKMS med typ 214, den spanska Navantia med S80 och den sydkoreanska DSME med KS-III. De två utvalda varven är Mazagon Docks Ltd (MDL), som redan har tillverkat de två första Scorpene-ubåtarna i P2-programmet, och L&T-varv. Den svenska gruppen Kockums, ett dotterbolag till Saab, presenterade sin A75-modell, medan den japanska Mitsubishi Heavy Industries presenterade Soryu-klassen, men de två företagen lämnade tävlingen.

Med uttag av den svenska A26, och enligt många observatörer, kommer konkurrensen främst att se motsätter sig modellerna från designkontoren Naval Group och Rubin. Den franska gruppen drar nytta av det industriella verktyget som redan är operativt för att bygga Scorpene för P75-programmet, vilket gör det möjligt att sänka produktionskostnaderna, även om framdrivningen kommer att baseras denna gång på ett anaerobt system. Dessutom kommer underhåll och besättningsträning att optimeras med 6 Kalvari i tjänst. Ryssland, Indiens främsta partner inom försvarsutrustning, arbetar hårt för att försök att föreslå en samutveckling som är specifik för New Delhi. Men detta erbjudande kommer att handikappas av de bakslag som stött på Lada-klassen vars AIP-framdrivning verkar vara övergiven för tillfället, och som stötte på många utvecklingssvårigheter, vilket ledde till att den ryska marinen gynnade ordningen av Program 636.3 Förbättrade Kilo-ubåtar för att stärka Stillahavs- och Svartahavsflottorna, och det'en ny order kommer sannolikt att placeras för Östersjöns flotta.

Kalvari-klassen representerar ett avgörande steg framåt för den indiska marinens kapacitet
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT