Den skadade franska fregatten Latouche-Tréville kommer att repareras trots sin kommande pension

Den 11 januari lärde vi oss av den lokala pressen att anti-ubåtfregatten Latouche-Tréville hade lidit betydande skador på sin huvudmast och tvingat den att återvända till hamnen. Efter att ha seglat från Brest bara några dagar tidigare, skulle fregatten ha mött särskilt försämrade väderförhållanden, med vindar på nästan 120 km / h och dalar över 7 m. Den övre delen av masten skulle då ha lossnat och skulle ha fallit en av de två satellitantennerna Syracuse III, såväl som lokbotten Dagaie. Lyckligtvis skadades ingen i händelsen.

Latouche-Tréville är en av de två sista fregatterna av typen F70 ASM som används, och det senaste av de sju fartygen som beställts av den franska marinen på 1970-talet under klassbeteckningen Georges Leygues. I juli förra året kom fregatten tillbaka från en femmånaders utplacering som ledde till att den gjorde sju mellanlandningar på tre kontinenter och att korsa två hav för att delta i tio stora sammanhängande övningar. Efter att Primauguet togs tillbaka 2019 och det som förväntas under de kommande månaderna från La Motte-Picquet, kommer Latouche-Tréville att vara den sista fregatten av denna typ att segla. Dess nedrustning förväntas 2021, alla AS70 FXNUMX ersätts av de sex FREMM: erna med ASM-kallelse från Aquitaine-klassen.

FREMM-fregatterna i Aquitaine-klassen har en uppsättning beväpningar och sensorer som gör dem till mycket effektiva fartyg i många områden.
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT