Tilldelningen av kontraktet MKS180 till den holländska Damen kommer att ifrågasättas i domstol

Det var uppenbarligen att förvänta sig. Industrikoncernen German Naval Yards Kiel (GNYK), partner till TKMS i tävlingen om att designa och tillverka de tunga fregatterna i MKS 180-programmet för den tyska marinen, dömde till förmån för de holländska skeppsvarven Damen associerad med den tyska gruppen Blohm + Voss, har meddelat att den kommer att ifrågasätta detta beslut i domstol. TKMS konkurrerar med Naval Group och ett partnerskap mellan Damen och svenska Saab för att ersätta Walrus ubåtar till Royal Dutch Navy, det verkar därför osannolikt att det kommer att gå med i denna åtgärd, vilket förklarar att det är dess partner, GNYK, som tillhör Holding Privinvest som också äger bland annat de franska varven CMN, som ensam leder lag- och medieavgiften.

K130-korvetterna anfördes Blohm + Voss och Privinvest

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT