Iran skulle bara vara två år från att ha kärnvapenmissiler

Enligt information erhållen av breakingdefense.comskulle de israeliska underrättelsetjänsterna ha element som gör det möjligt för dem att uppskatta att iranska ingenjörer bara är två år ifrån att kunna gå ombord på en medelstor ballistisk missil, till exempel Shahab 3 som bär ett huvud över 1000 km kärnkraft, hotar mycket av Mellanöstern, inklusive hebreiskt territorium.

Israels oro över Irans kärnkraftsprogram är inget nytt, och Tel Aviv har vid flera tillfällen uttryckt oro över de framsteg som gjorts av iranska ingenjörer, särskilt när det gäller anrikning av mineralet och miniatyrisering av utrustning, vilket möjliggör i synnerhet för att utforma ett kärnvapen som implementerats av en ballistisk missil. Men idag är den information som överförs till den amerikanska försvarsnyhetssidan, uppenbarligen avsiktligt, avsedd att vara särskilt exakt. Tidsramen förefaller inte bara särskilt stram, särskilt eftersom Teheran har tillkännagett sitt tillbakadragande från Wienavtalen efter återupptagandet av amerikanska sanktioner, men underrättelsetjänsterna uppskattar att de kärnvapenstridsspetsar som potentiellt produceras i Iran kommer att kunna utrusta alla ballistiska missiler. vars diameter är större än eller lika med 4,1 m, varav Shahab-3. Observera att under attacken mot koalitionsbaserna som vedergällning för den som dödade general Soleimani blev observatörer förvånade över Irans ballistiska missilnoggrannhet noteras.

Shabab-3-missilen är en ballistisk missil med en räckvidd som uppskattas till mellan 1000 och 1300 km, kan potentiellt bära ett kärnvapen som miniatyriserats av iranska ingenjörer.
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT