US Army avbryter tävling för att ersätta Bradleys

I oktober 2019 presenterade Lynx KF41-stridsfordonet som presenterades av tyska Rheinmetall allierat med den amerikanska försvarsjätten Raytheon, eliminerades från tävlingen med tanke på rersätt Bradley VCI M2 / 3 i tjänst i USA: s armé sedan 80-talet, då den tyska industrimannen hade haft administrativa svårigheter med att föra sitt pansarfordon i tid till testplatsen i Virginia. I själva verket syftade programmet till att utvärdera och sedan välja framtidens prototyp Alternativt bemannat stridsfordon såg sig begränsad till en enda deltagare, Griffin III i American General Dynamics Land Systems, som dessutom sparat några ansträngningar för att försöka upprätthålla denna status quo, som uppenbarligen passade honom perfekt.

Det måste sägas att OMFV-programmet var avsett att bryta med de amerikanska arméns tidigare stora program, som kännetecknas av en lång lista med dyra program och slutligen övergavs, till exempel den av Comanche-helikoptern som avbröts efter att ha spenderat nästan 7 $ Miljarder, eller Future Combat-systemprogrammet som avbröts när mer än 19 miljarder dollar hade spenderats. Men den nya metoden för den amerikanska armén och hans Futures Command, ansvarig för att förbereda framtiden och de program som komponerar det, troligen felaktigt av överskott. Faktum är att schemat, budgeten och ambitionerna för OMFV-programmet var så ambitiösa att majoriteten av tillverkarna bestämde sig för att kasta in handduken, inklusive BAe som tillverkade Bradley. Enligt den amerikansk-brittiska gruppen var det omöjligt att samtidigt tillfredsställa de 3 begränsningar som infördes av den amerikanska armén.

Griffin III som presenteras av GDLS måste vänta på att utvärderas av den amerikanska armén
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT