US Air Force tar bort tyngdkraftsbomber från sina B-52Hs arsenal

Förmågan att distribuera gravitationskärnan B61 var ett av de viktigaste argumenten som fick Belgien att välja Lockheeds F35 för att ersätta sina F16, och att försumma europeiskt tillverkade flygplan, såsom Typhoon eller Rafale. Det är också ett argument som regelbundet framförs av Förenta staterna och Nato för att få Tyskland att vända sitt beslut att inte utrusta sig med F35A för att ersätta Tornado, som fortfarande bär B61, eller åtminstone till gynna F / A 18 E / F Super Hornet över Typhoon av lokal konstruktion i denna tävling. Det amerikanska flygvapnet har dock precis dragit ut tyngdkraftsbomber från arsenalen för sina strategiska bombplan B-52H. Paradoxen har något att ifrågasätta ....

I själva verket med rösten av Kärninformationsprojekt, Hans Kristensen, som talade till Federation of American Scientists, kommer US Air Force att komma igen ta bort kärnkraftsbomberna B61-7 och B83-1 av arsenalen som bärs av de strategiska bombplanen B52-H, för att lämna i tjänst, i termer av kärnvapen, bara missilen AGM-86B utrustad med ett kärnvapen W80-1. Anledningen är att det nu var väsentligt för strategiska strejkanordningar att skjuta på långt avstånd från sitt mål, utom räckhåll för nekande av åtkomstsystem som nu utgör ett alltför stort hot för att försöka tränga in i dem. leverera gravitationell ammunition. Och av räckvidd saknar AGM-86B ingen brist på den, eftersom den kan träffa mål 2400 kilometer bort och lämnar B52 effektivt utanför räckvidden för långväga luftfartygssystem, som ryska S500, eller stridsflygplan utrustade med långväga luft-luft-missiler. Men om uppdraget är för farligt för de amerikanska flygplanen, varför skulle de europeiska flygvapen kunna hoppas kunna lyckas implementera samma bomber B61?

F35A: s förmåga att distribuera kärnbomben B61 har i stor utsträckning lagts fram av USA och Nato för att gynna valet av flygplan av europeiska länder som tillhör Alliansen.
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


[/ Arm_restrict_content]

Om du vill veta mer