Sikorsky och Rheinmetall erbjuder CH-53K tung helikopter till Tyskland

Med 80 CH-53 tunga transporthelikoptrar i drift har Luftwaffe, det tyska flygvapnet, den största helikoptertransportkapaciteten i Europa. Men de 110 maskinerna som beställdes 1971 och levererades från 1973, bär nu årens tyngd trots moderniseringsprogrammet som genomfördes mellan 1990 och 2001. Detta är anledningen till att det tyska parlamentet i november 2018 validerade programmet " Schwerer Transporthubschrauber”, Eller STH, avsedd att skaffa mellan 45 och 60 nya tunga helikoptrar som kommer att levereras mellan 2023 och 2029, CH-53 för att lämna tjänsten 2030.

Liksom 1971 motsätter tävlingen idag de senaste versionerna av Sikorsky CH-53 och Boeing CH-47. Sikorsky har gått samman med tyska Rheinmetall för detta program och erbjuder CH-53K King Stallion, den ultimata versionen av sitt flygplan som gjorde sin första flygning 1964. Men det nya flygplanet har lite mer än namn och betydelse. utseende gemensamt med sin berömda förfader. I själva verket integrerar CH-53K alla de modernaste teknologierna som tillämpas på roterande vingar, inklusive elektriska flygkontroller som bland annat gör det möjligt att avsevärt avlasta besättningens arbete med pilotstyrning, att koncentrera sig på körning. uppdrag. Det nya flygplan som Sikorsky och Rheinmetall föreslår är dessutom optimerat för att integreras i den tyska logistikkedjan, med förmågan att direkt gå ombord pallarna på C-130J- och A400M-flygplan i drift i Luftwaffe, som i Franska flygvapnet. Denna förmåga gör det möjligt att påskynda logistikflöden, särskilt när transportanordningar inte kan landa nära krafterna.

United States Marine Corps har beställt 200 exemplar av CH-53K King Stallion
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT