Västra sanktioner hotar flera turkiska försvarsprogram

Omfattningen av europeiska sanktioner om leveranser av vapen och försvarssystem till Turkiet efter offensiven mot de kurdiska styrkorna i YPG i norra Syrien och förvärvet av S400 luftfartygssystembatterier från Ryssland har varit föremål för många frågor. Det verkar emellertid att samma sanktioner nu hotar genomförandet av flera stora försvarsprogram inom den turkiska försvarsindustrin. Vi har redan nämnt konsekvenserna av en sannolik Frankrike vägrar att leverera viss teknik inom ramen för utvecklingen av ett luftfartygssystem som härrör från det fransk-italienska SAMP-T Mamba. Men två andra kritiska program hotas nu med mycket betydande förseningar, även omAnkara hotar nu att stänga Natos baser på hans mark om sanktionerna inte upphävdes.

Således har den tyska motortillverkaren MTU avbrutit leveransen av dieselmotorer framför den nya tunga Altay-stridstanken som utvecklats av företaget Otokar i samarbete med Qatar och med den sydkoreanska Hyundai. Samtidigt avstängdes också tanktransmissionen, designad i Tyskland av RENK, av Berlin. Emellertid skulle industriproduktionen av denna tank starta inom kort, både för att utrusta de turkiska och Qatari styrkorna, där den senare hade beställt 250 exemplar.

T-129 ATAK-stridshelikoptern är en modifierad lokal version av italienska A-129 Mangusta
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT