De tio artiklarna publicerade 10 inte att missa enligt redaktionella Meta-Defense

Efter de tio mest lästa artiklarna 10 av läsarna, här är urvalet av de 10 artiklar som publicerades av Meta-Defense 2019 som du absolut måste läsa eller läsa igenom enligt tjänstens skrivning! Ingen uppfattning om klassificering denna gång, och som tidigare, dessa 10 artiklar kommer att vara tillgängliga gratis hela januari 2020.

Belgien, Rumänien, Grekland ... dessa europeiska länder som litar på den franska försvarsindustrin

I början av 2000-talet och i nästan 15 år misslyckades den franska försvarsindustrin att underteckna något betydande kontrakt oberoende i Europa och var tvungen att koncentrera sina ansträngningar i Mellanöstern och Asien för att upprätthålla en exportvolym som är kompatibel med den mycket låga aktiviteten i den nationella ordern vid den tiden. Men de senaste åren ...

Är de europeiska flygstyrkorna nedgraderade?

1980 var de europeiska Nato-ländernas flygstyrkor bland de mäktigaste i världen. Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien var bland de tio länderna med flest stridsflygplan, och tillsammans anpassade européerna 10% av flygstyrkorna till Atlantalliansen. Årsrapporten publicerad av den internationella tidningen FlightGlobal för 2020 presenterar en mycket annan situation.

Juridisk kontroll av vapenexport återkommer i nollorganisationer

En tysk domstol utfärdade en dom 03 december 2019 som upphäver den upphävande som den tyska regeringen beslutat om vapenleveranser till Saudiarabien. Började i oktober 2018beslutet om upphävande hade varit formaliserades i mars 2019. Det måste löpa ut i mars 2020. För rekordet tillkännagavs detta beslut av Angela Merkel efter mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi

Kommer Ryssland att ta över de västra flottorna med Tsirkon-missilen?

Tass-byrån citerar källor nära det nordvästra federala försvarsdistriktet att Ryssland kommer att fortsätta ett nytt test av 3M22 Tsirkon hypersonic anti-ship-missil, och detta före årets slut. Flera uttalanden från ryska tjänstemän som gjordes i år, inklusive Vladimir Putin själv, kommer Tsirkon-missilen snart att utrustas Gremyashchiy-korvetterna du 20385-projekt, liksom Udaloy-förstörarna efter moderniseringen 

Hur kan ett lätt kämpeprogram bevara den franska militära och industriella potentialen?

Frankrike är för närvarande engagerat i ett europeiskt program, tillsammans med Tyskland och Spanien, som syftar till att utforma och bygga ett framtidens luftstridssystem, eller SCAF, som är avsett att ersätta flygvapnet Rafale och Typhoon från de tre länderna, från 3. Under tiden kommer samma program att producera teknologier som kommer att användas som tekniska tegelstenar för

Ska västerländska länder förbereda sig för "dagen efter" av en massiv cyberattack?

I en artikel publicerad på Defenseone.com-webbplatsen kräver doktor Samantha F. Ravish, innehavare av Cyber ​​and Technological Innovation Chair vid Defense and Democracy Foundationen brådskande upprättande av en plan för att återuppta ekonomisk och social aktivitet i USA, i fallet med en massiv cyberattack, med hänvisning till "The Day After" -planen som Pentagon utvecklade under det kalla kriget i händelse av en kärnvapenattack på hela det amerikanska territoriet.

Kommer den ballistiska missilen tillbaka från asken?

Under det kalla kriget ansågs den ballistiska missilen, oavsett om den var utrustad med kärnkraftshuvud, vara en referensenhet för att bestämma ett lands militära makt. För närvarande fanns det inget system som effektivt kunde fånga upp denna typ av anordning, vars blott besittning därför utgör ett existensiellt hot för alla stater inom missilområdet.

Kan investeringar i försvarsutrustning tas ut från det europeiska offentliga underskottet?

I en artikel av den 21 juli, 2019, opex360.com blogg gör kopplingen mellan den investering som är nödvändig för Bulgarien att förvärva 8 F16V för att ersätta sin Mig29 för ett belopp på 1,256 miljarder dollar, och en utvidgning av landets offentliga underskott, som kommer att minska under 2019 från 0,5% till 2,1 % på grund av denna investering. Men under flera decennier har många franska politiker bedrivit kampanj i Bryssel för att ta bort investeringar i försvarsutrustning från det offentliga underskottet ...

De 7 felaktiga lokalerna för byggandet av La Défense Europe

Konstruktionen av Försvar Europa har under de senaste åren blivit den ledande tråden i den franska försvarspolitiken, landet sparar inga ansträngningar för att försöka skapa tillräckligt med fart för att föda detta initiativ. Denna konstruktion har flera former, såsom industriellt samarbetsprogram, europeisk konsolidering av försvarsindustrin och Europeiska unionens försvarsprogram.

Varför är F35 så framgångsrik?

Sedan han började sin karriär har det amerikanska F35-planet uppnått ett anmärkningsvärt antal kommersiella framgångar i Europa och Asien. Utöver programmets sju partnerländer vann Lockheeds flygplan alla tävlingar som det deltog i, ofta till nackdel för europeiska flygplan, förutom ett, ersättning av tyska Tornados. Idag deltar F7 i två tävlingar i Europa mot europeiska flygplan ...

Medan tjänsten inte publicerades förrän 9 maj 2019 publicerade Meta-Defense 1000 analyser, korta och konfidentiella, lästa av nästan 150.000 71 användare i Frankrike (18%), Europa (11%) och i världen (2019%) under 2500. Android- och IOS-mobilapplikationen har installerats mer än 50.000 gånger. Varje månad konsulterar nu nästan XNUMX XNUMX personer Meta-Defense artiklar.

Njut till 6 januari från kampanjen "Special Christmas" genom att prenumerera på ett 18-månaders abonnemang till endast 10 månaders pris och gå med i nästan 500 prenumeranter som prenumererade på ett personligt, professionellt eller studentabonnemang under 2019.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT