Är de europeiska flygstyrkorna nedgraderade?

1980 var de europeiska NATO-ländernas flygvapen bland de mäktigaste i världen. Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien var bland de tio länderna med flest stridsflygplan och tillsammans placerade européerna 10% av flygvapnet i Atlanten. Årsredovisningen publicerad av den internationella tidningen FlightGlobal för 2020 presenterar en mycket annan situation.

Europeiskt tillbakadragande blir kritiskt

Således, om Frankrike lyckas ranka 8: e i den övergripande rankningen inklusive strids-, transport-, tränings- och helikopterflygplan, med 1129-flygplan, är det den enda representanten för europeiska nationer i denna rangordning, oavsett vilken betydelse som ges till denna term (Nato, Europeiska unionen, kontinentala utom Ryssland). När det gäller att jämföra flottorna med stridsflygplan, inklusive krigare och bombplan, visas inget europeiskt land i topp 10. Med 249 stridsflygplan i flottan, inklusive 143 Rafale och 106 Mirage 2000, Frankrike hålla huvudet för europeiska länder. Men det har färre flygplan än bara US Marines Corps, den amerikanska kåren består av 182.000 297 soldater, som har 52 inklusive 35 F48B, och som dessutom har 18 F29 och 35 FXNUMXB för utbildning av besättningar. .

Med 143 Rafale och 106 Mirage 2000 har Frankrike det största antalet stridsflygplan i Europa

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT