Modernisering av ryska Ka52M-attackhelikoptrar tar form

I maj 2019 tillkännagav det ryska försvarsdepartementet sin avsikt att beställa 30 nya Ka52-stridshelikoptrar för leverans fram till 2022 och att uppgradera 114 från befintlig Ka52-standard M, baserat på feedback från de styrkor som utplacerats i Syrien. Men sedan dess verkade ingenting verkligen materialisera detta tillkännagivande. Men saker och ting skulle vara på väg att förändras, eftersom enligt det ryska helikoptrarföretaget försvarsministeriet borde underteckna 2020, ett globalt kontrakt för att modernisera jämförbara Ka52M till den som undertecknades för moderniseringen av Mi28MN i år, och som låste upp förhandlingar mellan industrimannen Mil och de ryska myndigheterna.

Det är troligt att Försvarsdepartementet, som det gjorde om Mi28MN, har för avsikt att dra nytta av ett extremt konkurrenskraftigt pris för denna massmodernisering, och att denna latensperiod delvis var avsedd att föra industrimannen till rättvisare budgetkrav, särskilt eftersom detta kontrakt åtföljs av en beställning av 30 nya apparater att stärka det ryska flygvapnet.

Före Ka52 var det Mi28 som hade varit föremål för ett globalt moderniseringsavtal från det ryska försvarsministeriet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT