Burst i Indien: motstridiga uttalanden är vettiga!

Det kan sägas att de senaste veckorna har uttalanden om möjligheten till en ny Rafale-order för det indiska flygvapnet mildt sagt varit motstridiga. I själva verket mellan de indiska indiskretioner som talade om'' en "överhängande" order för 200 enheter, de från Frankrike som meddelade viktiga framsteg på en beställning av 36-enheter, framstegen med AMFA-kontraktet där Dassault deltar för 114-enheter, och förklaringarna från IAF: s stabschef specificerar att han inte hade några andra förvärvsplaner än MRFA- och AMCA-programmen, fanns det anledning att tvivla på trovärdigheten hos var och en av källorna.

Majs informationen publicerad av M.Cabirol i en artikel publicerad idag på den ekonomiska webbplatsen LaTribune.fr plötsligt sätta allt i perspektiv och, paradoxalt nog, göra det möjligt att förstå varför denna information var så motsägelsefull och ändå så giltig. Enligt den franska journalisten, mycket informerad om industriella försvarsfrågor, har de franska och indiska regeringarna aktivt förhandlat sedan slutet av lagstiftningsvalet i Indien efter att ha fått en slutlig seger för N. Modi omvald som premiärminister och, den här gången, en absolut majoritet. Dessa förhandlingar avser en ny order för Rafale för det indiska flygvapnet. Dessa enheter skulle den här gången produceras i Indien, och inte i Frankrike, vilket var fallet för den första ordern på 36 flygplan som för närvarande levereras. Enligt artikeln, med hänvisning till "bekräftande källor", skulle målet med dessa förhandlingar vara att göra det möjligt att formalisera denna order under president Macrons officiella besök hos sin motsvarighet N. Modi, i anledning av den indiska nationaldagen. den 26 januari 2020. Denna ordning skulle, efter ömsesidig överenskommelse, avse minst 36 enheter, men siffran hundra enheter skulle också avanceras.

De nuvarande förhandlingarna pågår vid toppmötet och kommer (troligen) att formaliseras av de två statscheferna i samband med president Macrons besök i New Delhi den 26 januari 2020
[Armelse]

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


[/ Arm_restrict_content]

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT