Sydkorea börjar montering av K-FX-prototyp

2001 etablerade de sydkoreanska myndigheterna i samarbete med de indonesiska myndigheterna ett protokoll som syftar till att utveckla en ny generation av enheter med en lokal framtid till 2030. Detta program, K-FX, som har mobiliserat 1200 2001 ingenjörer sedan starten arbetar XNUMX, håller på att ta ett strategiskt steg sedan monteringen av den första prototypen börjar före slutet av oktober, med en första flygning som förväntas 2021.

Även om det är hektiskt visar K-FX-programmet bestämningen avhar Sydkorea att utveckla sitt eget försvar via en självständig och konkurrenskraftig försvarsindustri på flygområdet, som den gjorde inommarin domän et landvapen. Tvåmotoriga flygplan på 13 ton tomma och 25 ton laddade, K-FX kommer att vara en kämpe som utvecklas mellan kanten av 5: e generationen och avsett att först ersätta F4 Phantom och F5 Tiger fortfarande i tjänst i det sydkoreanska flygvapnet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT