Australiensisk rapport säger att Kina nu har en stigning över USA i Indo-Stillahavsområdet

Australian Think-Tank United States Studies Center vid University of Sidney har publicerat en mycket detaljerad rapport om framtiden för maktbalansen mellan USA och dess allierade och Kina under de kommande åren i Indo-Stillahavsområdet. Och dess slutsatser är minst sagt pessimistiska. I själva verket, enligt den genomförda studien, som strävar efter att detaljera många strategiska aspekter av de två motsatta krafterna, ger banan som Kina följt idag redan en alltmer politisk och militär övervägande. mer känslig när vi kommer närmare landet, en framsteg som mycket väl kan bli global under de kommande åren på grund av brist på en snabb och ambitiös reaktion från Washington.

Rapporten framhäver således de ständiga och perfekt behärskade framstegen från Peking när det gäller moderniseringen av dess väpnade styrkor som inleddes på 2000-talet och accelererade sedan Xi Jinping kom till makten 2012. Således styrkorna mellan 2014 och 2019 Kinesiska flygplan har fått nästan 250 stridsflygplan av 4: e generationen och mer, med 837 flygplan i flottan i mitten av 2019. De hade mindre än 300 år 2009. Antalet ubåtar och ytfartyg har vuxit i jämförbara proportioner och sjönk från 10 moderna fregatter och förstörare 2009 till 48 idag. Moderniseringen av kinesisk militärmakt är särskilt känslig för synen på ökningen av antalet strategiska system, med den massiva ankomsten av interkontinentala och medelstora ballistiska missiler, liksom kryssningsmissiler, nästan frånvarande i den kinesiska inventeringen. 15 år sedan.

Om tio år kommer amerikanska attackubåtar att ha tillbringat 10 dagar, eller 1.891 månader, och väntat vid bryggan för starten av deras schemalagda underhållsprogram.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT