Sino-ryska par att segra över västerländska styrkor enligt Pentagon simuleringar

Meningen är slutlig: när Pentagon-simuleringar i början av 2019, baserat på en stor konflikt mellan väst och de kinesiska och ryska koalitionsstyrkorna, skulle de västerländska styrkorna systematiskt svepas bort och endast användningen av strategisk eld skulle kunna undvika debatten; som, som vi vet, är långt ifrån en acceptabel lösning. Dessa simuleringar utvärderade också andra scenarier och visade till exempel att amerikanska styrkor inte skulle kunna förhindra fångsten av Taiwan av kinesiska styrkor, och att varje engagemang i "närhet" till kinesiska vatten (inklusive mindre än 1000 mil), skulle vända sig till Pekins fördel.

Anledningarna till denna plötsliga och stora vändning ska sökas från västerlänningar såväl som ryska och kinesiska ledare. På västsidan var myndigheterna långsamma att bli medvetna om de geostrategiska omvälvningar som pågår, besatta som de var av inrikespolitiken och ville vara övertygade om att de kommande konflikterna inte skulle överstiga intensiteten i interventionerna i Afghanistan eller Irak. . Som ett resultat förlorade de europeiska och amerikanska väpnade styrkorna både i volym och i sin förmåga att klara intensiva engagemang. Till exempel Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien, Belgien och Nederländerna, som utgjorde kärnan i den europeiska styrkan 1980 och 70% av Natos styrkor i Europa, kan inte idag ställa upp mer än 1000 stridsvagnar i parken och kunde bara distribuera 200 under en period av tre veckor, där Ryssland har visat att det kan under övningar , mobilisera mer än 3 stridsvagnar.

Ryssland kan nu mobilisera mer än tusen T72, T80 och T90 på mycket kort tid, där européerna bara kunde mobilisera 250 till 300.

I Stilla havet har Kina utvecklat sin marin och sitt flygvapen i syfte att förbjuda den amerikanska flottan från dess närhet till sina kuster. För att göra detta byggde den upp en ständigt växande flotta av förstörare, fregatter, hangarfartyg och kärnattack ubåtar, liksom ett mycket stort antal korvetter, missilpatrullbåtar och ubåtar. attack med konventionell framdrivning, kapabel att utföra mättande attacker som den amerikanska flottan inte skulle kunna motverka, samtidigt som det skapar ett nät så tätt att det blir ogenomskinligt för amerikanska styrkor, inklusive för sina ubåtar med kärnattack .

Personligheten hos de kinesiska och ryska ledarna, liksom deras ambitioner, spelar också en avgörande roll i detta nya geostrategiska landskap. Varken Vladimir Putin eller Xi Jinping var faktiskt beredda att acceptera Washingtons ekonomiska och politiska tillsyn, och båda har aldrig gjort en hemlighet för de ambitioner de hade för sitt land på den internationella scenen. Dessutom är de fast beslutna att behålla makten i sitt land, och för detta använder de internationella spänningar för att hålla befolkningen i en form av frivillig underkastelse till statlig kontroll, med en viss smak för personlighetskulten. .

Den kinesiska marinen har mer än 120 missilpatrullbåtar inklusive 83 trimarans typ 22 vardera som bär 8 supersoniska tunga anti-ship C80x missiler.

Vi kan prata oändligt om sannolikheten kring dessa hypoteser och tillförlitligheten hos simuleringarna, men den nuvarande situationen är inte mindre oroande, vare sig i Asien, som i Europa. Dessutom bör det inte hindras att de ryska och kinesiska styrkorna är mitt i en omvandling och att de inte kommer att uppnå sin fulla planerade operativa effektivitet förrän 2030-2035. Men bortsett från Förenta staterna och i mindre utsträckning Storbritannien och länderna i Stillahavsområdet (Australien, Sydkorea, Japan, Nya Zeeland) förblir majoriteten av västländerna i en äldre försvarsplan. från föregående period, som betraktade humanitära insatser och anti-upproriska åtgärder som de viktigaste uppdragen för deras väpnade styrkor. För att bli övertygad räcker det att observera utrustningen för de nya tyska F125-fregatternaoch till och med franska FDI som, med endast vertikala 16-silon, saknar singel i eldkraft.

Faktum kvarstår att den amerikanska militärmakten med framväxten av Kina nu verkar vara oförmögen att samtidigt skydda Stilla havet och Europa. Den senare måste därför i sig hitta resurser för att utföra detta uppdrag. Alla europeiska länder, som idag faller under USA: s skyddande vinge för att garantera deras säkerhet, gör därför en mycket dålig beräkning ...

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT